NATACIO MASTER a GIRONA

La meva foto
GIRONA, Spain
Som un grup d' amics aficionats a la natació, amb l' objectiu de fer esport, amistat i passar-ho bé. Si vols formar part del nostre equip, anima't: nedagirona@gmail.com

Pàgines

dimarts, 20 de setembre del 2011

68 TRAVESSIA DE L' ESTANY

Aquesta 68 edició de la Travessia de l’ Estany serà recordada per tots els que hi hem participat per  les condicions climatològiques: durant la nit i matinada en el Pla de l’ Estany forta tempesta acompanyada de pedregada i a la resta de Catalunya pluja, tot i aquestes inclemències, els participants varen anar arribant a Banyoles per fer les travesses programades, el temps no va ser obstacle per batre el record de participants.
Ens varen aixecar amb mal temps, tot aconsellava quedar-nos a casa i no patir el  mal temps, a casa em deien “estàs malalt”, sort que varen acompanyar-me i veure amb els seus propis ulls que hi havia 2.000 i pico de malalts més com jo, evidentment és difícil d’ entendre pels que no són del món i difícil que ens entenguin:  “la natació des de fora no es pot entendre, des de dins no es pot explicar.”

Paraigues la foto de la travessa
Cal dir, que aquesta travessa és especial per molts nedadors, tots tenen els seus motius i motivació:    nedadors que la fan any darrera any i porten nombroses edicions, per exemple en J Banal que ens explica que  és el nedador que porta més edicions seguides de tot el món, etc..   tot això i més que l’ envolta fa que sigui única i especial per tothom.
Aquesta travessa és altament competitiva i dimensionada. Grans nedadors i nedadores , molts d’ ells professionals i especialistes en llarga distància, per cert,  en troben a faltar dels famosos de la província només l’ Hèctor Ruiz.   Logísticament també te la seva dificultat:  contactar amb els companys, on deixar la roba, la clau del cotxe i els familiars que van a munt i avall per donar les xancletes i una samarreta a l’ arribada per tornar plegats cap on es el cotxe o el club, dificultat de trobar un espai buit i tranquil, sense empentes. En el recinte de sortida estem com enllaunats tot i l’ampli espai, la sortida pels espectadors i fotògrafs és impressionant en un obrir i tancar d’ ulls amb dècimes de segon milers de píxels en les seves retines que memoritzen unes imatges espectaculars. Pels que saltem és un xic més empipat pel  volum de nedadors, però, un plaer. Una vegada et llences i nedes uns metres, si t’ atures i mires endarrere veus un munt de braços, casquets de molts colors i molta barrumera, quan vas avançant, es dibuixen fileres de nedadors ordenades pel costat dret i altres per l’ esquerra, alguns pel mig, però, tots gaudint del repte. Un cop s’ arriba,  aixeques el cap i observes el petit turó de gom a gom, ple de familiars, amics i curiosos que esperem els seus nedadors, realment, unes imatges impressionats que es repeteixen any darrera any, si es pot, és una experiència que s’ ha de viure un cop a la vida, però, amb una mica d’ entrenament. S’ ha d’ agrair la bona organització del CNB i els seu equip de col·laboradors.

Sortida de la 68 edicio
Del nostre grup tots els que ens  varen inscriure’ns no varen fallar i tots presents (més malalts!!):  uns 25 del GeieG i en Jordi Font dels Truchus, varen trobar a faltar els cracks dels màsters 40 en Quim i en David Presas.

En la sortida de les noies a les 11.30 hores va començar a ploure, puntualment s’ efectua la sortida i noies a l’ aigua: Carme, Eli, Glòria, Laura i Mònica, poc a poc observo com s’ anaven allunyant cap a l’ horitzó i darrera d’ elles a les 12.30 hores ens tocava a nosaltres,  la multitudinària sortida dels nois 1.100 participants saltaven alhora per nedar els 2.115 mts, l’ aigua estava a una temperatura molt agradable, la visibilitat del fons pel temporal no era molt bona. Personalment sempre l’ he considerat una travessa molt monòtona, es fa molt llarga perquè l’ aigua esta molt quieta, les imatges del fons sempre es verdós, tons ocres o foscor, no és pot comparar amb la vistositat de la Travessa de Colera o qualsevol de les de mar obert Escala, Begur, Estartit, distàncies diferents i també similars però més alegres i distretes, també cal considera la sensació que tinc en l’ entrada de la braçada  més fregament com a conseqüència  de les característiques de l’ aigua  més espessa o dura.

Excel.lents registres de l' Eli, Jaume, Mònica i Paco Rivas, els top team Dani i Pep també en el seu nivell i els altres contents per finalitzar-la.
Bé per la majoria de tots nosaltres s’ acabat el repte, en fet unes 8 o 9 travesses aproximadament uns 10.000 mts, més del que us havíeu proposat, ho heu superat amb escreix tot i ser novells. Qui us ho havia de dir !!!!  setmana a setmana us contagiàveu de la malaltia del nedar i els familiars al·lucinant,  travesses de diferents distàncies i a mar obert, ajudats pels   experts  del grup que han fet més metres i travessies més dures: Ebre, Sitges, Cap de Creus Cadaqués, que us han ajudat moltíssim en la presa de decisions, en superar els dubtes, angoixes,  en donar-vos ànims i aprés dels seus consells. Bé amb això s’ ha demostrat que amb esperit de superació, motivació i envoltats d’ un petit però gran equip humà podem fer qualsevol repte que podem trobar-nos a la vida:   FELICITATS CAMPIONS !!!!

Ara, uns dies de descans i a partir de l’ octubre cal preparar-nos sense presa per l’ estiu 2012 i desitja molta sort els que participeu el 2 ‘ octubre a l’ assalt a les Formigues.
Següent repte: DIVENDRES 23 a les 21.30 hores a CAN JOAN D’ ADRI per celebrar-ho com cal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada