NATACIO MASTER a GIRONA

La meva foto
GIRONA, Spain
Som un grup d' amics aficionats a la natació, amb l' objectiu de fer esport, amistat i passar-ho bé. Si vols formar part del nostre equip, anima't: nedagirona@gmail.com

Pàgines

dilluns, 15 d’agost del 2011

75ENA TRAVESSIA PORT DE ROSES

Aquest dilluns dia 15 d’ agost festivitat de Sta. Maria o Mare de Deu d’ Agost, els màsters gironins tot i ser festa assenyalada en vermell “fiesta nacional” ( de Maries a cada casa n’ hi ha alguna, bé, això és el que deien els nostres avis i en sabien un “rato”) no han faltat a la seva cita amb la 75ena  travessia al Port de Roses.
Coincidint en plena Festa Major de Roses, els màsters gironins a les 9.00 AM hem anat arribat a la vila empordanesa de la ciutadella  per confirmar inscripció i recollir el xip d’ aquesta popular travessa, hem tingut alguna sorpresa,  com la d’ en Jordi Font que no constava com inscrit i que l’ organització a solucionat aquest petit mal entès,  o bé com en Rafa i en Narcís Fusté que creien que es podien apuntar el mateix dia i la seva sorpresa ha estat que no podien inscriure’s, però, per aquests veterans en edat i experiència no els hi ha importat nedar sense estar acreditats. Que hi voleu fer companys, abans era més senzill,  la part administrativa de les travesses i tot el tema era gratuït, però, tot evoluciona per bé o això diuen, però, mai perdeu la esperança d’ aquí un temps no molt llunyà es farà un Màster d’ inscripció o alguna xerrada oficial per una mòdic co-pagament d’ algun especialista en el tema.
Mentre esperaven l’ hora de la sortida, hem fet en comitè el nostre esmorzar vitaminat i així entre comentaris, bromes i somriures,  ha arribat l’ hora d’ aixecar-nos de la taula, anar sense preses i sense pauses caminant cap el segon port com diuen els de la vila, més d’ un mentalment pensa com planificar la cursa, altres com ens hem deixat enredar per fer aquestes temeritats, bé un cop a la sortida,  ens hem tret la roba, s’ ha posat dins la motxilla i col·locada en la “frugoneta” dins la  bossa facilitada per l’ organització. Alguns de nosaltres i altres agosarats en fet un previ escalfament saltant de l’ espigo del port i després hem pujat per les roques sense fer-nos mal, o sigui, una nova modalitat d’ esport que podrien anomenar: espigoning-natació-escalada.   
Tots els participants aprox. 11,.25h AM,  ens hem col·locat en la posició de sortida, com sempre els top-ten màster gironins ben posicionats, una mica distanciat d’ aquest grup en Dani Ribas, David Rodriguez, Jordi Sala, Jordi Font i Jordi Bardagi, hom pensa: tenen una estratègia diferent al grup de favorits ?? tot potser, recordem que entre aquests tenim el mestre en Jordi Font,  els altres màsters del grup pel seu costat i el nostre interrogant en llançarem de caps o peus, tothom preparats: nervis a flor de pell, però,.... a molta velocitat s’ ens acosta una zodíac i ens comunica que encara falten 5 minuts més per donar la sortida, carai més patiment, finalment els del comitè arbitral fan senyals aixecant les mans i una remor llunyana s’ intueix un compte endarrera ... 4,3,2,1 i botzinada,  tots a l’ aigua, per davant meu observo en Dani Ribas i David Rodriguez surten com exhalacions semblen en Pedrosa damunt la Honda, darrera meu veig la Patrícia que sembla que no vol saltar, però, estic tranquil la Marta i en Miquel estant amb ella pel que faci falta,  finalment salten els tres com un bon equip, quins elements !!! uns ajuden a l’ altra sense importar-los si arriben més endavant o més endarrere, un gest que explica la filosofia de la paraula esport, que molt cops en el món professional es perd i en canvi en l' amateur encara existeix,  ben fet companys !!!
Els capdavanters formen un petit grup amb els favorits per la victòria, destaquem la participació en aquesta travessa de l’ Edu Perez que està de vacances a Girona, de ben segur donarà guerra en els cracks,  aquí troben l’ absència de dos fenomenus: “el noi de Sta. Coloma” en Quim Bofill que una inoportuna lesió en el tou de la cama  “ara no t’ he rovellis ” ha fet impossible la seva participació, i,  també en Pep Inglada que per motius familiars tampoc ha participat, cal dir que ens tens molt ben acostumats i tots en preguntat on és en Pep? , si company, molt ben acostumats,  no en pogut escoltar els ànims, les teves paraules encoratjadores , tant a l’ inici  i sobretot en l’ arribada, com el somriure que sempre reben un per un mentre passem per davant teu abans de fer-nos la foto oficial,  avui Pep som nosaltres que et volem animar, encoratjar-te i enviar-te una forta abraçada des de Roses, ja saps pel que calgui on ens trobaràs: ÀNIMS PEP I FAMILIA !!!,
La travessia no ha tingut molta dificultat, només la distància, una mica d’ onatge (per mi més que a l’ Estartit en l’ edició d’ enguany) en el qual també ajuden les zodíacs i barquetes que ens acompanyen, segur que més d’ un nedador ha fet un vermutet  i s’ ha .... amb ells i amb algú més, de cop i volta aixeco el cap per situar-me i els capdavanters estan un mica lluny, els següents més a prop, el meu grup nombrós comandat per en Jordi Font ens hem allunyat inconscientment de les boies del marcatge de l’ itinerari de la travessa (veus Quimet com no ens pots deixar sols, ai el mestre !!!), però, cap problema fent una marrada i corregim l’ error tornem a col·locar-nos per anar direcció a l’ últim espigo,  des de l’ aigua sembla que a dalt hi ha un petit far groc, girem a la dreta i al fons es pot veure la línea d’ arribada, aquí l’ aigua és com una bassa d’ oli, hi ha alguns que esprinten per recuperar posicions
 i altres van seguint a ritme,

cadascú fa el que pot aquestes alçades, finalment el grup de màsters gironins anem arribant
En Rafa "l' infiltrat" celebrant l' arribada
 i una altra de feta, deu ni do ja les travesses que portem a les nostres espatlles les heu comptat? : Tossa, Begur, Estartit, Port de la Selva, Blanes i Roses (alguns la de l’ Ebre i la de Sitges) un bon bagatge per la natació màster gironina, té molt de mèrit per tots i per alguns que ja sabeu un excel·lent, felicitats a tots !!!!

Foto de grup màsters i la joventut

Els màsters gironins dels truchus i geieg guardonats en aquesta edició: Edu Perez, David Rodriguez; David Presas,  Jordi Font, Jordi Bardagi, Jordi Sala, Eli Arribas i Marta Araus. (perdoneu si hi ha algun error encara no hi ha la classificació publicada)
Per cert alguns no us ho pensàveu i heu marxat abans d’ hora sense recollir el premi, sort que la  Patrícia “ ha estat al lloro”  recollint els vostres trofeus i també us fa arribar un petit regal:  la foto "in situ" amb el mar de fons, bònica oi?:  

Jordi Sala, Jordi Bardagi, Eli Arribas i Marta Araus




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada