NATACIO MASTER a GIRONA

La meva foto
GIRONA, Spain
Som un grup d' amics aficionats a la natació, amb l' objectiu de fer esport, amistat i passar-ho bé. Si vols formar part del nostre equip, anima't: nedagirona@gmail.com

Pàgines

dimecres, 31 d’agost del 2011

VI VOLTA DEL SERRÀ - ST FELIU DE GUIXOLS

Travessia peculiar que combina la natació i el caiac, la participació és per parelles (potser mixta), la prova consisteix en que un dels integrants de la parella neda i l’ altre, paleja i al mateix temps guia al company l’ itinerari més recta possible. Es poden donar relleus entre ells tantes vegades com es vulgui fins a finalitzar els 7 quilòmetres de la prova.

Aquest diumenge 28 d’ agost, punt de trobada Platja de St. Feliu 9h del matí per acreditacions. L’ estat del mar com una piscina, temperatura perfecte i tot preparat per començar una nova travessia i al mateix temps un repte per ser novell,  aquest cop molt ben acompanyat, formant equip amb l’ Eli Arribas,  gran nedadora i actualment jugadora de l'equip de  waterpolo del GEIEG i  un servidor, narrador de la crònica Dani Ribas preparats per participar per primera vegada en la cursa en la categoria mixta.

Ens trobem amb altres nedadors màsters gironins i companys d’ aquest esport per molts d’ ells també es la primera vegada, per sort tenim a la nostra disposició els consells i l’ experiència  del mestre  Jordi Font “ dels truchus” que ja l’ ha fet en diverses ocasions i el seu company de patiment Quim Rodes, també en Jordi Sala-Miquel Pujol; en Marc Rodríguez;  en categoria femenina la Patricia i la Nandi. Ha destacar la participació d’ en Miquel Sunyer i la Machine de l’ Edu Pérez, potser amb deixo algú,  disculpeu-me.

Participants gironins Volta al Serrà 2011

L’ organització ens explica el funcionament, inicialment un de l ‘ equip surt des de la Platja Gran de St. Feliu amb el caiac fins el Freu que s' espera a l’ arribada del company que surt nedant uns minuts més tard amb la sortida oficial de la prova, observo els altres competidors  i l’ Eli com palegen en direcció al punt d' enllaç.



La Patricia en ple esforç palejant

Ens avisen de la nostra sortida fins el punt de trobada amb el caiac,   sona el senyal i  començo a nedar el tram inicial de la cursa en direcció a Tossa,  l’ objectiu arribar al penya segat el més aviat possible passar per dins l’ esquerda natural i al sortir trobar a l’ Eli per començar  l'aventura junts un bracejant i l’ altre palejant.  Faig uns 40 minuts seguits l' Eli  té controlat que estem en la 5ena posició de la categoria mixta, fa uns minuts que s’ adona que estic baixant el ritme i en costa bracejar,  estic una mica cuit,  degut a l’ esforç de la sortida i canvis de ritme constants encara em falten 1000 mts aproximadament per arribar a la barca de control on girarem per començar la tornada cap a l’ arribada a la platja,  fem el primer relleu i l' Eli salta a l'aigua mentre jo, com puc i pecant de novell m'enfilo al caiac. L’ Eli  fa uns 2500 mts increïbles i aconsegueix que ens apropem als nostres rivals de la categoria mixta, decidim que em toca  rellevar-la,  salto a l’aigua, em trobo millor,recuperat i aconseguim atrapar i passar els 4arts classificats,  en el tram de la petita illeta que separava el penya segat ens posem a tocar dels 2ons  i només queden 700 mts per l’arribada, ara és el moment de donar-ho tot !!!.  Ens veuen, evidentment faran tot el possible perquè no els guanyem, primera maniobra:  el noi (en teoria més ràpid) salta a l’aigua fent el relleu i comencen a nedar-palejar molt fort,  l’ Eli em diu que té forces i capaç d’ avançar-los, salta a l’ aigua, ens apropem moltíssim,  falten 300 mts per l’ arribada des del caiac m’ adono que el noi de la parella es desvia a l’esquerra,  nosaltres agafem la traçada bona,  els atrapem,  ens posem quasi de cantó, torno a demanar-li  el relleu a l’ Eli, que ha fet un gran esforç i així podem disputar l’ esprint, però,  la noia dels contrincants anava més fresca que jo,  no els varem poder guanyar en una arribada al límit, amb l’ agreujant que varen realitzar una petita trampeta, el reglament diu que per fer el relleu el nedador  té d’ està tocant el caic fins que salta el company/a no ho varen fer així.

Finalment,  3ers classificats de la categoria mixta.


Eli i Dani en el tercer lloc del podi
La resta de companys també varen obtenir excel·lents resultats:  Jordi Font més conegut per en TIEMPASUUUU!!! i en Quim Rodes 2ons categoria +90 (menys la categoria mixta les altres anaven per la suma d’anys dels dos participants);  


Quim Rodes i J Font "Tiempassu" en el 2on lloc podi
 la Patricia i la Nandi varen finalitzat tota la prova que ja té molt de mèrit per l’ esforç que varen fer.


La Patricia i la Nandi contentes per finalitzar el repte
 
En Jordi Sala i Miquel Pujol varen aconseguir un meritori sisè lloc.  Els clars favorits des de l’ inici de la cursa no varen fallar l’ equip format per : Edu Pérez i en Sunyer primers de la general.


Foto participants Volta del Serrà 2011

Una gran travessia diferent i  recomanable al 100%, excel·lent organització, divertida i un gran entrenament de fons per tots els que el proper dissabte 3 de setembre fem la  MARNATON EDREAMS CAP DE CREUS CADAQUÈS.


Text: Dani Ribas
Fotos: Dani Ribas i Patricia Pérez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada